Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 5 de maig del 2011

No et fiis mai de la calma


Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per dissabte a migdia.


Avui la mar s'ha mostrat molt tranquil.la amb tant sols una mica de marejol a la tarda i amb calma o mar arrissada la resta de la jornada, no obstant, com diu la popular habanera "no et fiis mai de la calma", ja que al llarg dels propers dies, sobretot el dissabte, tindrem un progressiu empitjorament de l'estat de la mar degut al reforçament de la mar de fons de xaloc. Això és degut al flux del sud-est que ens enviarà l'anticicló de l'est d'Europa, juntament amb l'acostament d'un sistema frontal que generarà una perturbació al Mediterrani occidental.

Si avui l'onatge rondava els 40 cm mar endins, aquest dissabte es podria arribar als 2 m, tal com mostra el mapa de l'encapçalament., a més, podrien caure alguns ruixats a qualsevol indret de la demarcació, al llarg del vespre/nit de dissabte i fins la matinada de diumenge. Ho anirem seguint.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 20,2ºc, mínima 13,6ºc. Estat del cel amb predomini del sol i alguns núvols baixos passatgers. Vent fluix de component sud, ratxa màxima 19 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós tindrem un dia assolellat, amb alguns núvols alts i baixos, especialment a la tarda i a primeres hores. A la resta de demarcació s'espera una situació similar.

La temperatura màxima pot ser d'uns 19/21ºc a la costa, 22/26ºc a l'interior i 14/20ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 12/14ºc a la costa, els 7/11ºc a l'interior i els 3/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció sud o restarà en calma al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí bufarà vent fluix de xaloc o restarà en calma. A la tarda hi haurà vent de xaloc a 6/10 nusos. A la nit es mantindrà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, al llarg de la matinada i matí de divendres. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà maror generalitzada amb mar de fons de xaloc.