Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 de novembre del 2012

Cap de setmana de núvols i llebeig

Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de dissabte a diumenge.


Durant la passada nit/matinada, hem pogut comprobar com el vent de llebeig s'ha deixat sentir de manera marcada a la nostre badia. Aquest vent del sud-oest es produeix per l'arribada d'un seguit de sistemes frontals des de l'oest de la península, els quals, a Palamós ens deixaran un cap de setmana amb nuvolositat variable en tots nivells, siguent molt abundant en alguns moments del dia, especialment  a partir de la tarda/vespre d'avui dissabte i al llarg de la tarda dominical.

Cal destacar que aquests sistemes frontals seran molt actius al centre i a l'oest de la península., així mateix, a Palamós no hem d'esperar gaire pluja, ja que es preveu que com a màxim es pugui escapar alguna roina o plugim avui al vespre/nit o demà diumenge cap al tard., en tot cas, a l'oest i a l'extrem sud del Principat, les precipitacions poden ser més destacables entre avui dissabte i el diumenge a la tarda, amb alguns registres d'entre 5/15 litres, siguent superiors al Pirineu i al Prepirineu Occidental a la seva vessant sud.


Mapa de núvols mitjans previst per avui a la tarda. Veiem com seran molt abundants a tot el país.


Pel que fa a les temperatures, degut a la major nuvolositat, es preveu que avui dissabte les màximes puguin ser lleugerament més baixes, però encara tindrem alguns valors que poden arribar als 20ºC al prelitoral de Girona., en canvi, les temperatures mínimes seran més elevades que les jornades anteriors. De cares a diumenge, les màximes es podrien tornar a recuperar i les mínimes podran ser un xic més elevades.



Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a la tarda.


Com sol succeir de manera recurrent, amb aquesta situació meterològica dominada pel pas de vàries linies frontals, tal com veiem al mapa que obre aquest article, el vent predominant per avui dissabte i fins el diumenge a la tarda, serà el vent del sud-oest.

Cal considerar que el vent de llebeig podrà bufar de manera constant i a una velocitat mitjana de 16/20 nusos al llarg de tot el dia d'avui, situació que deixarà maror generalitzada al nostre sector costaner.
Durant la nit/matinada de dissabte a diumenge i el matí de diumenge, la nostre badia seguirà dominada pel vent moderat, amb ratxes fortes del sud-oest. Es preveu que durant la tarda dominical el vent de llebeig vagi amainant i acabi siguent substituït per vent de tramuntana, a uns 6/10 nusos, durant la nit de diumenge a dilluns.