Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 24 de novembre del 2012

Dades d'ahir divendres i previsió pel cap de setmana

Ahir el cel estava enterenyinat per Cirrus i Cirrostratus.


Ahir divendres 23 de novembre, vàrem tenir el cel enterenyinat per abundants núvols alts, tal com es pot apreciar a la imatge superior., axí mateix, aquests núvols no impediren que el dia es presentés assolellat i també ajudaren a que hi hagués una albada i una posta de sol amb traces vermelloses.

Tot i aquests núvols decoratius, el meteor més important que ens afectà durant tot el dia fóu el vent persistent de llebeig, el qual, ja bufava de manera notable des de la nit/matinada de dijous a divendres.
Cal destacar que aquest vent bufà de forma sostinguda a uns 20km/h i assolí una ratxa màxima de 45km/h.
Com sol ser habitual, amb aquesta ventada el mar s'alterà molt i hi hagué maror generalitzada al nostre sector costaner, amb nombrosos blancalls aixecats per la força del vent.

Sortosament, la boia del cap de Begur ja torna a funcionar correctament i ahir ja es podien recollir dades. Segons aquest aparell, a les 15:00h hi havia una alçada significant de l'onatge que arribava a 0,82m.

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 23 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,7ºC., mínima 6,9ºC. Vent de component SO, a 20km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb maror generalitzada. Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 77%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Mapa de vent en superfície previst per avui a les 12:00h. Esperem garbinada.


Previsió pel cap de setmana

Avui dissabte, a Palamós preveiem un dia enterenyinat per núvols alts i també apareixeran intervals nuvolosos d'altres gèneres, tot això intercalat amb grans clarianes i ambient ventós, humit i fresc arran de mar.

La temperatura màxima pot ser igual o un xic més alta.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, bufarà amb component sud-oest, a 16/20 nusos. A la tarda i a la nit la situació serà similar., al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos. A mar tindrem maror generalitzada, amb forta maror al cap de Creus.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un dia dominat pel sol, però amb moments on podrà quedar una mica apagat degut a la presència d'abundants núvols alts i mitjans, sobretot de cares a la tarda.

Les temperatures no tindran grans canvis.

El vent al nostre sector costaner seguirà bufant amb component sud-oest durant tot el diumenge, amb una velocitat mitjana d'un 12/16 nusos, amb ratxes superiors. A mar tindrem entre marejol i maror generalitzada.