Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 11 de novembre del 2012

Dades del cap de setmana i previsió de tramuntana

Núvols alts i mitjans vistos el passat divendres a primeres hores del dia a sobre Palamós. Imatge mostrada a l'informatiu de TV1 Catalunya.


El passat divendres 9 de novembre, ens vam llevar amb el cel força ennuvolat per núvols alts i mitjans, els quals, anticipaven l'arribada d'un sistema frontal molt desgastat que ens deixà quatre gotes al vespre. Aquests núvols que anunciaven el petit canvi de temps, els podeu veure a la fotografia superior i a la següent.

Dades meteorològiques del passat divendres 9 de novembre a Palamós., temperatura màxima 17,6ºC., mínima 11,7ºC. Estat del cel amb predomini del sol al centre del dia, intervals de núvols alts i mitjans al matí i cel cobert amb plugim al vespre. Pluja 0,6mm. Vent de component S, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 24km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 67%.


Núvols alts i mitjans de bon matí. Imatge captada el passat divendres 9 de novembre a sobre Palamós.


Cel rogent a sobre Palamós durant el capvespre d'ahir dissabte.


Pel que fa a ahir dissabte 10 de novembre, el dia es presentà ennuvolat amb una capa uniforme de núvols mitjans i alts que no marxaren fins a la tarda, però sense acabar de desaparèixer del tot, fet que proporcionà un capvespre de cel rogent, tal com veiem a la fotografia superior. A destacar que aquest cel rogent ens indicava l'entrada de la tramuntana que hi hagut avui diumenge, abans però, durant el dissabte bufà vent de garbí moderat a la nostre badia.

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 10 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,9ºC., mínima 13,6ºC. Pluja 0,2mm de matinada.Vent de component S, a 20/25km/h, ratxa màxima 42km/h N. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1010hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 76%.


Mapa de vent en superfície previst per dilluns a les sis del matí. Veiem com la tramuntana pot bufar a uns 25/30 nusos.


El cel rogent d'ahir dissabte no es va equivocar i com he comentat, avui diumenge la tramuntana ja ha entrat a uns 15/20km/h de mitjana, tot assolint una ratxa màxima de 40km/h.
Cal destacar que aquest vent del nord bufarà amb algunes fluctuacions en la intensitat al llarg de les properes hores, però durant la matinada de dilluns pot arribar a 25/30 nusos de mitjana al nostre sector costaner. Aquesta situació de tramuntana moderada amb algun cop fort, durarà fins dimarts al  vespre, moment en el qual, el vent pot girar  més cap a gregal, però sense arribar a assolir tanta intensitat com la tramuntana. L'estat de la mar es presentarà amb marejol arran de costa i amb maror només que anem unes poques milles mar endins., a alta mar hi pot haver forta maror (ones superiors als 2m).

El cel d'aquest dilluns es presentarà dominat pel sol i les temperatures a la nostre demarcació podran ser una mica més altes que avui diumenge.

Dades meteorològiques d'avui diumenge 11 de novembre a Palamós., temperatura màxima 17,0ºC., mínima 12,3ºC. Estat del cel amb predomini del sol, tot i alguns intervals de núvols en diferents nivells al matí i núvols alts de tarda. Vent de component N, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,88m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 56%. Dades de meteoclimatic.com, marinapalamos.com i Puertos del Estado