Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 13 de novembre del 2012

Dimarts ennuvolat i fred

Cirrus spissatus de bon matí a sobre Palamós. Imatge mostrada a l'informatiu de TVE Catalunya.


Com apuntaven les previsions, avui dimarts hem rebut de manera indirecte els efectes de la borrasca que hi ha a Algèria. Aquesta depressió ha enviat una àmplia banda nuvolosa que ha cobert el cel gairebé tota la jornada, exceptuant les primeres hores del dia, moment on s'han vist nombroses clarianes i unes boniques franges de núvols alts molt fotogènics. Un exemple d'aquests núvols alts són els que podeu veure a les dues fotografies preses de bon matí a sobre les Cases Noves.

Un altre efecte d'aquesta borrasca relativament llunyana, ha estat el manteniment del vent fresc de component N. Concretament, aquest vent d'entre tramuntana i gregal és conegut popularment com a vent de provences, el qual, sol ser un vent que arrossega l'aire fred de l'est d'Europa.
Cal ressaltar que les màximes s'han quedat molt curtes a tota la comarca degut al cel cobert., a més, si hi afegim l'efecte del vent, la temperatura de sensació ha sigut molt més baixa.

Algunes de les ratxes màximes de vent del NNE que hem tingut avui dimarts 13 de novembre a l'Empordà:

Portbou 98km/h., Roses 88km/h., Calonge-Mas Pallí 64km/h., Palafrugell 61km/h., Calonge 55km/h., Castell d'Aro 54km/h., Figueres 53km/h.


Cirrus de bon matí sobre el cel de Palamós.


Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 13 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,8ºC, mínima 11,4ºC. Estat del cel amb núvols alts i clarianes matinals, amb cel cobert la resta del dia. Vent de component NNE, a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 56km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maregassa mar endins (onatge sig. de 2,58m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 64%, mínima 32%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i Puertos del Estado


Per aquest dimecres a Palamós cal esperar un altre dia dominat pels núvols i per l'ambient fred. No es descarta que s'escapi alguna roina o plugim dispers de matinada i al matí. Les temperatures no experimentaran grans canvis.

El vent pot bufar amb component nord i est, a 15/20 nusos de mitjana, al nostre sector costaner fins dimecres a migdia. A la tarda esperem vent de gregal a uns 10/15 nusos. A la nit el vent anirà baixant d'intensitat fins quedar gairebé en calma a la matinada de dijous. A mar cal esperar forta maror generalitzada (ones d'uns 2m) amb mar de fons de l'est durant tot el dia.