Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 18 de novembre del 2012

Cap de setmana ennuvolat, plujós i amb mar de fons

Mar de fons de gregal i cel gris. Imatge d'avui a la tarda.


Tal com es preveia, avui diumenge a Palamós hem tingut un dia molt ennuvolat i amb alguns plugims que han anat caient amb intermitència durant tot el dia, amb un total de 9,0mm recollits.

Acompanyant aquest ambient de tardor s'ha observat com la borrasca del Mediterrani ha generat mar de gregal, amb onatge d'un metre arran de costa, siguent superior mar endins, ja que la boia de Blanes indicava una alçada significant de 1,67m a les 18:20h.
Cal destacar que la boia de Begur, pertanyent a Puertos del Estado, ja fa una colla de dies que està donant dades errònies i la de Palamós segueix brillant per la seva absència.

Dades de precipitació recollida avui diumenge 18 de novembre al Baix Empordà, fins les 21:30h:

Calonge 57,2mm., Calonge-Mas Pallí 56,6mm., Palafrugell 50,8mm., Verges 18,0mm., Sant Feliu de Guíxols 16,0mm., Palamós-La Fosca 14,2mm., La Bisbal d'Empordà 9,8mm., Bellcaire d'Empordà 4,0mm.

Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 18 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,2ºC, mínima 13,1ºC. Estat del cel ennuvolat amb plugims. Pluja 9,0mm. Vent de component NE a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 34km/h. Estat de la mar amb maror arran de costa, amb mar de fons de l'est, i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 90%.


Mar de fons a Sa Galera.


Pel que fa al passat dissabte 17 de novembre, el dia també es presentà molt ennuvolat, però només caigueren alguns plugims durant la matinada i de bon matí, amb un total de 1,2mm recollits.

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 17 de novembre a Palamós., temperatura màxima 17,1ºC, mínima 14,0ºC. Estat del cel ennuvolat, amb algun plugim de bon matí. Pluja 1,2mm. Vent de component S i E, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 19km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est, i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 84%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dilluns a les 09:00h.


Per aquest dilluns, a Palamós es preveu que encara ens puguin afectar les darreres engrunes de la borrasca mediterrània, tot això en forma d'alguns intervals nuvolosos força abundants a primeres hores del dia, però ja s'obriran algunes clarianes a partir de migdia. No es descarta que encara es pugui escapar alguna roina en les properes hores.

La temperatura mínima podrà ser igual o una mica més baixa i la màxima pot remuntar algun grau.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10/15 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent fluixet del nord. A la tarda hi haurà vent de component sud fluixet o calma. A la nit hi haurà aire de tramuntana o vent en calma. A mar esperem que es mantingui la mar de fons, amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins al vespre. Al llarg de la nit de dilluns a dimarts quedarà marejol arran de costa i maror mar endins.