Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 14 de novembre del 2012

Dia gris, alguna roina i mar de fons

Mar de fons a Cala Margarida. Imatge d'aquest matí.


La pertorbació que en les darreres hores ha transitat entre Algèria i Tuníssia ens ha deixat un altre dia gris, amb cel cobert per una capa uniforme de núvols baixos i mitjans, els quals, només han deixat alguna roina esporàdica.
La presència llunyana d'aquesta borrasca també s'ha notat a mar, on s'apreciava una notable mar de llevant o gregal, tal com veiem a les imatges que he pogut captar a la zona de Cala Margarida., observeu com la ressaca es nota molt amb l'escuma blanca que hi ha a les roques.


La mar de fons generava molta escuma contra les roques i espigons.


Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 14 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,3ºC, mínima 14,8ºC. Estat del cel cobert amb alguna roina. Pluja inapreciable. Vent de component NNE, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb maror arran de costa, amb mar de fons de l'est, i forta maror mar endins (onatge sig. de 2,46m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 78%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Onades de mar de fons a Cala Margarida.


De cares a aquest dijous, a Palamós cal esperar que el cel serè s'imposi per damunt dels núvols, propiciant que el sol sigui el protagonista a diferència d'avui.
La temperatura màxima pot ser una mica més alta que avui dimecres i la mínima serà igual o una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix, amb component nord, al llarg de les properes hores. Al matí hi haurà vent de l'est fluixet o calma. A la tarda esperem vent fluixet de xaloc o calma, igual com a la nit. A mar tindrem mar de fons de llevant, amb maror arran de costa i forta maror mar endins.