Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 22 de novembre del 2012

Un dijous amb espectacle de núvols i colors

L'albada rogenca d'avui dijous. Imatge mostrada al programa Espai Terra de TV3 i al Telenotícies de TV1 Catalunya.


L'arribada de nombroses franges nuvoloses des de l'oest de la península, formades majoritàriament per núvols alts i mitjans, ens han deixat un dijous marcat per un espectacle de núvols molt fotogènics i una albada molt acolorida, tal com podeu veure al recull fotogràfic que he pogut realitzar.

Ja a trenc d'alba, la calma existent i la mar plana o arrissada, han acompanyat una sortida de sol molt bonica, gràcies als abundants Altostratus que hi havien.
La varietat de colors també ha tenyit la mar amb els seus reflexos


Trenc d'alba rogenc. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3.


I si al matí ens hem llevat amb una capa extensa i acolorida d'Altostratus, al llarg de la tarda s'han obert moltes clarianes. A tot això s'hi ha sumat una gran quantitat d'Altocumulus i Cirrus de formes curioses, especialment pel que fa als Altocumulus floccus i als Cirrus uncinus existents.


Altocumulus floccus i Altocumulus undulatus vistos aquesta tarda. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3 (Girona).


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 22 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,4ºC., mínima 10,6ºC. Vent de component nord de matinada, a 10km/h de mitjana i vent fluixet de direcció variable o calma la resta del dia, ratxa màxima 26km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa al matí i marejol a la tarda., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,30m a les 19:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 63%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Recull fotogràfic de l'alba d'avui dijous:








Sortida de sol enterbolida pels Altostratus. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques (Girona).


Recull fotogràfic dels núvols alts i mitjans d'aquesta tarda: