Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 19 de novembre del 2012

Dilluns amb núvols i clarianes, però dimarts amb més sol

Stratocumulus stratiformis vistos a primeres hores de la tarda des del mirador del Morro del Vedell.


Avui dilluns la famosa frase on es diu que hi hauran "núvols i clarianes" s'ha complert amb escreix, ja que al llarg de tot el dia hem tingut nuvolositat en vàries capes de la troposfera, intercalada amb l'astre rei.
Aquestes restes nuvoloses també han propiciat que hi hagués una sortida de sol força acolorida, així mateix, la temperatura màxima s'ha vist frenada per aquests mateixos núvols.

Les fotografies d'avui són un exemple d'aquest cel variable. En aquest cas, es tracta d'uns Stratocumulus stratiformis, els quals, donaven un aspecte de cel empedrat. Una de les característiques d'aquests núvols baixos és el fet que moltes vegades arriben a ocupar enormes extensions de cel al damunt dels oceans, situació que es pot comprobar tot sovint des d'un avió.

Cal anar en compte amb aquests núvols baixos, ja que es podrien arribar a confondre amb Altocumulus (núvols mitjans). Per diferenciar-los, només cal fixar-se en el tamany aparent dels Stratocumulus, el qual, és més gran i presenten una base més fosca.


Stratocumulus stratiformis sobre Palamós avui dilluns. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3


Stratocumulus stratiformis. A mar s'intueix una mica de ressaca amb marejol.


Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 19 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,5ºC, mínima 11,4ºC. Estat del cel amb núvols i clarianes. Vent de component N de matinada, a 10km/h de mitjana, i vent fluixet o calma de direcció variable la resta el dia, ratxa màxima 18km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est, i maror mar endins (onatge sig. de 0,80m a les 18:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 71%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


De cares a aquest dimarts, a Palamós cal esperar un dia dominat pel sol, amb boirines matinals i algun núvol baix passatger la resta del dia.
La temperatura mínima serà més baixa que el dia anterior, degut a l'absència de núvols, però la màxima pot ser més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest fluixet, o tindrem calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent fluixet de garbí. A la tarda hi haurà vent de component sud-oest a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluixet de component sud i oest. A mar esperem que es mantingui la mar de fons, amb una mica de marejol arran de costa i maror mar endins, tot això durant les properes hores. Al llarg de la jornada la situació serà similar, amb onatge de garbí.