Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 5 de novembre del 2012

Dilluns amb nuvolositat molt variable

Núvols gruixuts de bon matí a sobre Palamós que deixaven algun plugim. Imatge mostrada a l'informatiu de TVE Catalunya.


Després del pas del sistema frontal que ens afectà ahir diumenge sense gaires conseqüències a la nostre zona, avui dilluns hem vist com les restes d'inestabilitat propiciada per la presència d'aire fred en alçada, ha fet que a Palamós ens haguem llevat amb el cel ennuvolat per grans cúmulus que deixaven alguna roina o plugim, amb 0,2mm recollits al barri de La Fosca i pluja inapreciable al centre de la vila. Un exemple d'aquests núvols gruixuts el veiem a la foto que obre aquest post.

Aquests plugims matinals han desaparegut ràpidament, per deixar pas a un migdia assolellat, malgrat tot, al llarg de la tarda han aparegut nombroses franges de núvols alts que es movien molt ràpid, impulsats pel vent fort de l'oest que bufa en nivells alts i mitjos de la troposfera., acompanyant aquests núvols alts també s'han vist alguns estratocúmulus.


Cirrus spissatus vistos aquesta tarda.


Pel que fa a les precipitacions recollides avui dilluns, aquestes s'han concentrat majoritàriament cap a l'Alt Empordà, tot i que al Baix Empordà també s'ha vist caure algun plugim.

Precipitació recollida avui dilluns 5 de novembre a l'Empordà:

Darnius 12,7mm., La Jonquera 7,2mm., Espolla 3,6mm., Llançà 2,0mm., Cabanes 1,7mm., Portbou 1,2mm., Calonge-Mas Pallí 0,4mm., Calonge 0,2mm.

Un altre factor que s'ha donat avui dilluns ha sigut el descens de les temperatures, amb màximes més baixes que el dia anterior.

Màximes d'avui dilluns al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 19,1ºC., Calonge 18,9ºC., Verges 17,8ºC., Palafrugell 16,9ºC., Sant Feliu de Guíxols 16,8ºC., Palamós-la Fosca 16,7ºC., Calonge-Mas Pallí 15,9ºC.


Núvols alts avui al vespre des de Romanyà de la Selva.


Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 5 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,8ºC., mínima 12,4ºC. Vent fluixet del nord de matinada i vent del SSO a la tarda, a 10kmh de mitjana.
Ratxa màxima de vent 26km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,52m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 60%. Dades de meteo.cat, meteoclimatic.com i Puertos del Estado.