Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 6 de novembre del 2012

Molts núvols, ambient fresc i algun plugim de tarda

Aquest matí s'ha vist el sol mig apagat a sobre Palamós. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3.


Una jornada més, avui dimarts ens hem vist immersos dins una nova devallada dels termòmetres, amb unes màximes que s'han quedat força frenades. Acompanyant aquest ambient fresc, l'acció solar s'ha vist molt apagada pel pas de nombroses franges de núvols mitgencs i alts, com els que veiem a la fotografia superior, presa aquest matí.
Aquests núvols ens indicaven un canvi de temps degut a la presència d'un embossament d'aire fred a uns 500hPa, amb isotermes de -16ºC a les 12:00h segons el radiosondatge de Barcelona. Com sol ser habitual, l'entrada d'aire fred en alçada també s'ha notat en forma de creixement d'algunes nuvolades a les comarques gironines, les quals, han descarregat ruixats cap a l'interior i algun plugim ha arribat fins a la mateixa línia costanera.

Pel que fa a la jornada d'aquest dimecres, es preveu que l'astre rei ja sigui el dominador del cel i la temperatura màxima es podrà enfilar més que avui. El vent pot bufar fluix amb component nord fins al matí de dimecres, al nostre sector costaner., durant la resta del dia pot bufar vent fluixet de direcció variable amb estones de calma.

Dades de precipitació recollida avui dimarts 6 de novembre a les comarques gironines, inclòs el Baix Empordà:

Mata 7,4mm., Sant Feliu de Pallerols 6,4mm., Figueres 6,2mm., Sant Gregori 5,4mm., Verges 4,4mm., Salitja 4,2mm., Banyoles 4,1mm., Bellcaire d'Empordà 3,6mm., La Bisbal d'Empordà 3,2mm., Girona 2,0mm., Palafrugell 2,8mm., Calonge-Mas Pallí 2,8mm., Calonge 2,2mm., Sant Feliu de Guíxols 1,0mm., Palamós 1,0mm, Palamós-La Fosca 0,8mm.

Màximes d'avui dimarts al Baix Empordà:

Calonge-Mas Pallí 15,1ºC., Palamós-La Fosca 15,1ºC., Sant Feliu de Guíxols 15,9ºC., Palamós 15,9ºC., Palafrugell 15,4ºC., Verges 16,1ºC., Bellcaire d'Empordà 16,7ºC., Calonge 16,9ºC.


Stratocumulus undulatus formats per l'acció del vent, vistos aquesta tarda a sobre Calonge.


Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 6 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,9ºC., mínima 9,8ºC. Estat del cel amb núvols alts i mitjans matinals i clarianes., tarda amb cel cobert i caiguda d'algun plugim. Pluja 1,0mm. Vent de component NNO, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 34km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 68%. Dades de meteoclimatic.com.


Imatges del dia que hem tingut avui on els núvols han sigut els protagonistes:


El cel cobert d'aquesta tarda. Al fons veiem el Puig Cargol des de Calonge.


Cel cobert per núvols alts i mitjans matinals. Imatge mostrada al temps de TV1 Catalunya.


Stratocumulus undulatus a sobre Calonge.