Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 25 de novembre del 2012

Dades i fotos d'un cap de setmana agarbinat

"Kitesurfistes" aprofitant el vent de garbí. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir dissabte.


Tal com es preveia, aquest cap de setmana ha estat marcat pel vent de garbí i pel pas de nombroses franges de núvols alts i mitjans procedents de l'oest de la península. Cal destacar que degut a aquest vent, la sensació de fresca i humitat va ser molt marcada prop del mar.

Segons la terminologia popular i especialitzada, aquestes teranyines de núvols prims solen ser el símptoma d'un canvi de temps, tal com serà aquest cas, ja que la setmana entrant esperem que l'arribada d'una pertorbació ens deixi pluges abundants a Palamós, començant a darreres hores d'aquest dilluns i continuant al llarg del dimarts., tot això acompanyat per una devallada de la temperatura i vent del nord que ens portarà un ambient més típic d'aquestes dates, on l'hivern ja es va apropant.


Albada del passat dissabte amb núvols baixos i mitjans (cabretes).


Dades meteorològiques del passat dissabte 24 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,9ºC., mínima 13,9ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts i mitjans, sobretot a primeres i darreres hores del dia. Vent de component SO, a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h (48km/h a la Fosca). Estat de la mar amb marejol o maror generalitzada (onatge sig. de 0,82m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 84%.


El cel enterenyinat i la garbinada del dissabte a la tarda mirant cap a l'oest.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui diumenge 25 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,4ºC., mínima 9,9ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts i mitjans, amb alguns de baixos. Vent en calma de matinada i vent de garbí a 10/15km/h de mitjana al centre del dia, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,59m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 76%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado

Recull d'imatges de la garbinada del passat dissabte, amb nombrosos practicants del "kitesurf" i algun de "windsurf" a la badia de Palamós: