Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 de novembre del 2012

Matí assolellat i tarda amb alguns núvols

Dia radiant avui a migdia. Imatge mostrada al Telenotícies de TV2 Catalunya.


Avui dimarts ens hem llevat amb algunes boirines, però ràpidament el sol ha estat el protagonista, amb un cel asserenat al llarg de tot el matí.
Tal com veiem a la imatge superior, pertanyent a la platja Gran, a migdia hi havia bona visibilitat i una manca de vent que donava pas a un dia radiant.

Tot i aquest ambient assolellat, s'ha pogut constatar com ja és més difícil que la temperatura màxima pugui pujar gaire, especialment, si no tenim vents càlids que hi ajudin, ja que l'energia del sol cada cop és menys efectiva.
I si al matí hem tingut el cel serè, a la tarda han anat arribant algunes franges de núvols alts, juntament amb alguns núvols baixos impulsats pel vent fluix de garbí que bufava.

Màximes d'avui dimarts al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 19,0ºC., Calonge 18,3ºC., Bellcaire d'Empordà 17,2ºC., Verges 16,9ºC., Sant Feliu de Guíxols 15,8ºC., Palafrugell 15,8ºC., Palamós-La Fosca 15,2ºC.


Núvols baixos a sobre Calonge aquesta tarda.


Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 20 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,6ºC, mínima 9,4ºC. Vent en calma al matí i vent de component sud a la tarda, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 18km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa al matí i marejol a la tarda., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,46m a les 18:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 79%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat



Núvols baixos passatgers aquesta tarda a Calonge.


De cares a aquest dimecres, a Palamós esperem un dia amb núvols en varis nivells i boirines matinals. Al matí predominaran els núvols alts i mitjans, i a la tarda/vespre s'hi afegiran núvols baixos, a estones molt abundants, degut a l'arribada d'un front molt desgastat provinent de l'oest de la península.
Al centre del dia hi pot haver alguna clariana. No es descarta que caigui alguna roina al vespre/nit.

La temperatura mínima serà més elevada que el dia anterior i la màxima serà igual o una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i oest fluix, amb algun cop moderat, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent fluix de component oest. A la tarda hi haurà vent de component nord a 6/10 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 15/20 nusos. A la nit tindrem vent fluix de tramuntana. A mar esperem que hi hagi una mica de marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, fins al matí. A la tarda hi haurà maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb mar arrissada o marejol arran de costa. A la nit la situació serà semblant.