Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 8 de novembre del 2012

Dijous amb vent de garbí i Altocumulus

Altocumulus amb virga vistos a sobre Sant Daniel aquesta tarda.


Avui dijous hem tingut l'arribada d'algunes franges nuvoloses des de l'oest de la península, formades majoritàriament per núvols alts i mitjans que no han dificultat l'acció solar. Així mateix, el vent de garbí s'ha deixat sentir amb força durant tot el dia i ha facilitat els esports de vela a la nostre badia, especialment pel que fa als practicants del surf d'estel. Aquest vent del SO també ha mantingut la temperatura màxima força fresca prop del mar.

Tota aquesta nuvolositat amb les típiques cabretes com a protagonistes, són el preludi de l'arribada d'un sistema frontal que pot deixar algunes pluges a l'oest del Principat, les quals poden arribar més desgastades fins a Girona de cares a la tarda.
A Palamós, aquest canvi de temps el notarem amb un divendres molt més ennuvolat i per la recuperació de la temperatura mínima, degut a la capa de núvols alts i mitjans que tindrem a primeres hores. A la tarda/vespre es podria escapar algun plugim o petit ruixat.
El vent de garbí o ponent encara seguirà bufant fluix durant aquesta nit/matinada. Al matí i a la tarda d'aquest divendres seguirà la mateixa situació, amb vent de garbí o ponent entre fluix i moderat.


Altocumulus floccus vistos aquesta tarda des del Molí de Vent siguent un senyal de canvi de temps. Imatge mostrada a l'informatiu de TV1 Catalunya.


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 8 de novembre a Palamós., temperatura màxima 16,4ºC., mínima 7,0ºC. Estat del cel amb predomini del sol i intervals de núvols alts i mitjans. Vent de component SSO, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 39km/h. Estat de la mar amb marejol o una mica de maror arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,7m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 78%, mínima 66%.


Altocumulus floccus en primer pla i a dalt a l'esquerra apareixen Cirrocumulus.


Dades meteorològiques d'ahir dimecres 7 de novembre a Palamós., temperatura màxima 15,8ºC., mínima 6,8ºC. Estat del cel amb predomini del sol i amb alguns intervals de núvols alts. Vent de component S fluixet al centre del dia i vent de component N fluix de matinada, ratxa màxima 31km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,64m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1030hPa, mínima 1026hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 36%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado