Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de novembre del 2012

La fred seguirà durant el cap setmana, però amb sol

Mapa de temperatures i geopotencial a 850hPa d'avui a les 12:00h.


La dita que diu "Per Sant Andreu pluja, neu o fred molt greu", avui divendres dia de Sant Andreu s'ha complert amb puntualitat, ja que les temperatures han sigut molt baixes durant tota la jornada.
El mapa superior de temperatura a 850hPa, ens mostra la llengua d'aire fred polar que ens està afectant, amb temperatures d'uns -0,6ºC a 1500 metres, segons es desprèn del radiosondatge de Barcelona d'avui a les 12:00h.

Al Baix Empordà, aquesta fredorada ha deixat algunes febles glaçades cap a l'interior, les quals, podrien haver sigut una mica més intenses si no fos pel vent del nord que ha bufat tot barrejant les masses d'aire i impedint l'estancament de la fred.
De dia tampoc ens hem escapat de la fred, ja que les màximes s'han quedat entre els 10,6ºC de Bellcaire d'Empordà i els 12,6ºC de Calonge.

Mínimes d'avui divendres 30 de novembre al Baix Empordà:

Bellcaire d'Empordà -0,9ºC., Verges -0,6ºC., La Bisbal d'Empordà -0,5ºC., Sant Feliu de Guíxols 0,6ºC., Calonge 0,8ºC., Palafrugell 2,9ºC., Calonge-Mas Pallí 3,7ºC., Palamós-La Fosca 4,2ºC.

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui divendres 30 de novembre a Palamós., temperatura màxima 10,9ºC., mínima 3,8ºC. Estat del cel asserenat. Vent de component NNO i NNE, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,81m a les 17:20 al davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1005hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 62%, mínima 33%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Mapa de vent en superfície previst per dissabte a les 18:00h. S'espera tramuntana.


Aquest dissabte, a Palamós cal esperar un dia assolellat però fred i ventós, amb alguns núvols alts i mitjans decoratius.

La temperatura mínima pot ser igual o un xic més alta degut al vent, amb tímides glaçades a l'interior de la comarca. La màxima pot rondar els 9/12ºC a la costa i al prelitoral.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 12/14 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos. Al matí seguirà el vent del nord, amb fluctuacions en la força. A la tarda bufarà vent de tramuntana a 20/24 nusos, amb ratxes superiors. A la nit tindrem la mateixa situació., mar endins pot bufar a 30 nusos. A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins durant tot el dia.


Aquest diumenge a Palamós esperem un altre dia assolellat, amb alguns intervals de núvols alts i mitjans, més importants de cares a la tarda.

Les temperatures mínimes seran similars al dia anterior i les màximes poden ser lleugerament superiors.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit/matinada de dissabte a diumenge. Al matí tindrem vent fluixet del nord o calma. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable o calma., amb mestral a 30 nusos al nord del cap de Creus i mar endins. A la nit hi haurà vent fluixet del nord. A mar tindrem marejol arran de costa i maregassa mar endins, amb maror al nord del cap de Begur, durant tot el dia.