Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 4 de novembre del 2012

Un dia amb roines i temperatures agradables, però dilluns refrescarà

Mapa de diferència de temperatura entre la màxima d'avui i la màxima que hi haurà aquest dilluns.


El pas d'un ampli solc d'aire fred que creurà tot Europa d'oest a est, farà que durant aquest dilluns es noti un refrescament de l'ambient, amb temperatures típiques d'aquestes dates.
De fet, tal com veiem al mapa que obre aquest article, la temperatura màxima prevista per demà serà sensiblement més baixa, ja que pot baixar entre tres i cinc graus respecte avui diumenge, a la nostre comarca i en comarques veïnes, situació que s'allargaria en dies posteriors.

I no és per menys, ja que el canvi de masses d'aire a uns 850hPa serà molt important, ja que si avui hi havien uns 13,4ºC a uns 1500m a les 12:00h, segons el radiosondatge de Barcelona, aquest dilluns a la mateixa hora la temperatura pot rondar els 2ºC en aquelles alçades.

Pel que fa a les mínimes, aquestes poden ser lleugerament més baixes, sobretot al Pirineu, a l'Alt Empordà i Serralada Transversal, en canvi, al Baix Empordà, Gironès i zones properes, la temperatura mínima serà gairebé igual a la que hem tingut avui diumenge.


Diferència prevista entre la mínima que hem tingut avui diumenge i la que tindrem aquest dilluns.


Abans d'aquest refrescament de l'ambient, avui diumenge les temperatures han sigut més elevades que ahir dissabte, propiciant que es pogués anar amb màniga curta al centre de la jornada., així mateix, tot i aquestes temperatures agradables, el sol no s'ha vist gaire, degut al pas de nombroses franges de núvols mitgencs i en altres nivells, amb la caiguda d'alguna roina al matí i al vespre, però sense deixar cap quantitat apreciable de precipitació a la nostre comarca., en canvi, als llocs on es preveia que plouria més les precipitacions han sigut força destacables.

Pluges recollides les darreres 24h a Catalunya:

Refugi J.M. Blanc 33,4mm, Barruera 30,2mm., Refugi d'Amitges 28,6mm., Rialp 23,0mm., Farrera-Casa Lucio 13,4mm., Horta de Sant Joan 10,2mm., Tortosa 7,4mm., Prades 7,4mm.

Màximes assolides avui diumenge 4 de novembre al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 23,5ºC., Monells 23,4ºC., Torroella de Montgrí 23,2ºC., Verges 22,4ºC., Calonge 22,1ºC., Castell d'Aro 21,8ºC., Bellcaire d'Empordà 20,6ºC., Palafrugell 20,3ºC., Calonge-Mas Pallí 20,3ºC. Palamós-La Fosca 19,1ºC.

Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 4 de novembre a Palamós., temperatura màxima 18,1ºC, mínima 12,7ºC. Vent de llebeig a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 34km/h. Pluja inapreciable. Estat de la mar amb marejol o una mica de maror arran de costa, i maror mar endins (ones de 0,81m a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1006hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 74%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i Puertos del Estado.


Mapa de nuvolositat de tipus baix prevista per dilluns a la tarda.


Aquest dilluns, a Palamós preveiem que es mantinguin alguns intervals nuvolosos, sobretot de bon matí i a la tarda, malgrat el domini del sol al centre del dia. No es descarta que es pugui escapar algun petit ruixat.
A la resta de la demarcació també hi hauran alguns intervals nuvolosos, amb possibilitats que deixin algun ruixat dispers, especialment a prop de l'Alt Empordà, la Garrotxa o al Ripollès.

El vent al nostre sector costaner podrà bufar amb component nord fluix durant les properes hores., al nord del cap de Begur pot bufar a 10/15 nusos. Al matí s'espera vent fluixet de direcció variable i a la tarda la situació també estarà dominada pel vent fluixet, però amb més component marítima. A la nit hi haurà vent fluixet de llevant o calma. A mar preveiem que quedarà marejol arran de costa i maror mar endins, fins dilluns al vespre, llavors s'espera que quedi mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.