Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 13 de novembre del 2012

Segueix el vent del nord, però amb més núvols

Mapa de temperatura i vent en superfície previst per avui a les 15:00h. Veiem que a Palamós tindrem tramuntana o gregal a uns 20 nusos.


Després d'un dilluns asserenat i amb una excel·lent visibilitat degut al vent de tramuntana que hi hagué, avui dimarts la pertorbació que ha estat afectant les illes Balears i el País Valencià en les darreres hores, farà que ens arribi un front càlid, tot provocant un augment de la nuvolositat fins a deixar el cel cobert.,  malgrat tot, es preveu que aquesta situació només generi algun plugim dispers a Palamós i a gran part de la demarcació, tal com sol succeir amb la majoria de fronts càlids. A més a més, degut a la presència dels núvols, les temperatures màximes seran inferiors al dia anterior.

També hem de destacar que en superfície seguirà dominant el vent del nord o nord-est a l'Empordà, amb una velocitat mitjana d'uns 20 nusos al nostre sector costaner, però amb ratxes superiors., mar endins i al nord del cap de Begur el vent del nord o nord-est podrà bufar a uns 30 nusos.
Amb aquesta ventada seguirà el fort temporal marítim lluny de la protecció costanera i al nord del cap de Begur, amb maregassa (ones de 2,5m o més). Al sector costaner més proper a Palamós preveiem que hi hagi maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins.

Aquesta situació de nord, ahir dilluns va deixar les següents ratxes de vent a l'Empordà:

Portbou 110km/h., Llançà 65km/h., Roses 62km/h., La Jonquera 61km/h., Calonge-Mas Pallí 60km/h., Darnius 55km/h., Verges 52km/h.


Mapa de superfície amb fronts previst per avui dimarts al migdia. Veiem com ve un sistema frontal de tipus càlid.


Mapa de núvols baixos previstos per avui a les 15.00h. Veiem com tindrem el cel cobert.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'ahir dilluns 12 de novembre a Palamós., temperatura màxima 17,4ºC., mínima 12,5ºC. Estat del cel asserenat. Vent de component N, a 20km/h de mitjana, ratxa màxima 55km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maregassa mar endins (onatge sig. de 3,05m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 57%, mínima 36%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i Puertos del Estado