Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 d’abril del 2011

"Aquesta primavera, vivim els boscos"


Cap d'ase o tomaní (Lavandula stoechas). Planta remeiera que ara la podem trobar en plena floració.


Seguint la dinàmica d'aquests darrers anys, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós organitza una nova edició del cicle d'activitats mediambientals de primavera que enguany es dedicarà als boscos i emmarcada dins l'Any Internacional dels Boscos.

El cicle d'activitats “Aquesta primavera, vivim els boscos”, totalment gratuït i obert a la participació de tothom, inclourà projeccions, conferències i sortides de camp, amb l'objectiu d'apropar els ciutadans a la realitat dels boscos donant-los a conèixer la seva importància mediambiental i la necessitat de preservar-los.

EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

Les activitats programades s'iniciaran avui dimarts amb la primera de les projeccions previstes en el programa i que enguany permetrà gaudir d'una mostra de treballs presents al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA 2010.

La primera de les projeccions serà la titulada Vivamazonia guardonada amb el Sol d'Or al millor documental del FICMA 2010. Aquest treball, que es projectarà a les 2h al teatre La Gorga, mostra la tasca realitzada per una parella d'europeus que han creat una escola per a infants a l'Amazonia i la tasca pedagògica realitzada amb els adults i dedicada a aspectes mediambientals de l'entorn on viuen.

Posteriorment el dissabte 7 de maig al matí tindrà lloc la primera sortida de camp amb una visita guiada a la vall de Bell-lloc i amb una especial atenció a les plantes remeieres que es troben en aquest espai natural del municipi. Al final de l'activitat es realitzarà un taller per preparar un remei tradicional, concretament el xarop de pinya verda. Una setmana més tard, el dissabte dia 14, tindrà lloc la segona sortida guiada del cicle, en aquesta ocasió per visitar el parc urbà de Cap Gros.

Les projeccions incloses dins el cicle “Aquesta primavera, vivim els boscos” seguiran el dia 24 de maig amb la presentació del documental Green, que es podrà veure a partir de les 21 h al teatre La Gorga. Green és el nom d'una femella d'orangutan que ha estat víctima de la desforestació i l'explotació dels recursos de l'entorn on habita en plena selva tropical.

Una de les principals amenaces dels boscos és el foc. Precisament aquesta serà la temàtica al voltant de la qual girarà la conferència programada pel divendres 27 de maig, a les 19 h, a l'Espai del Barri (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12). Amb el nom de Conviure amb el foc, el coordinador-tècnic de l'ADF Gavarres-Marítima, Gaspar Segués, realitzarà una conferència en la qual explicarà la tasca forestal en la gestió d'incendis que realitza aquest organisme. Aquesta activitat tindrà una segona part el diumenge 29 de maig al matí, amb una visita guiada a diverses infraestructures de prevenció i extinció d'incendis ubicades en l'àmbit de les Gavarres.

La darrera de les projeccions del cicle mediambiental tindrà lloc el dimarts 7 de juny, amb el passi del documental "Els dies de la terra", que aproparà la història del moviment mediambiental modern. La projecció tindrà lloc al teatre La Gorga a partir de les 21h.

El cicle d'activitats “Aquesta primavera, vivim els boscos”, es tancarà el dia 12 de juny al matí amb una sortida a l'espai natural de Castell-Cap Roig, on es realitzarà un taller de demostració de la pela de suro i d'elaboració d'un test fet amb panna de suro.

SORTIDES GUIADES AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Per a participar a les sortides guiades és imprescindible la inscripció prèvia a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 27 72 00, e-mail: educacioambiental@palamos.cat

Font: http://www.palamos.cat/