Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 11 d’abril del 2011

Avui encara ha fet més calor




Des de l'anunci d'una devallada de les temperatures a Palamós s'ha produït just el contrari, cada dia que passa les temperatures són més elevades, ja que avui s'ha enregistrat la temperatura màxima més elevada de l'any amb 24,4ºc de màxima. Aquest fet es pot atribuir a la presència del vent de tramuntana que en moltes ocasions arriba reescalfat a la nostra zona. A l'interior de la demarcació si que s'ha notat la devallada, ja que en jornades enrera arribaven en alguns punts a 30ºc o més, en canvi avui la màxima ha sigut entre tres i cinc graus més baixa.

Però per què els homes del temps anuncien que baixarà la temperatura si en realitat a nosaltres ens ha pujat? La resposta és fàcil, la gran varietat de microclimes que hi han a Catalunya, fan del tot impossible que en un espai de tant sols cinc minuts o menys, es pugui encabir tota la informació per cada lloc en concret. Només és possible realitzar una previsió general, tot i que sempre s'intenta que sigui el màxim d'acurada.

Pel que a a les dades del dia, temperatura màxima 24,4cº, mínima 14,0ºc. Estat del cel, serè. Vent predominant de tramuntana i mestral fins a primeres hores de la tarda, a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 52 km/h., llavors ha entrat garbí a 5/10 km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 84 %, mínima 38 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós s'espera un dia assolellat, amb l'aparició d'alguns núvols alts decoratius, més importants a la tarda, on també apareixerà algun núvol baix. A la resta de la demarcació hi haurà un panorama semblant, amb algunes nuvolades de tarda cap al Ripollès, on hi pot caure algun ruixadet.

La temperatura màxima pot arribar a 20/24 ºc a la costa, a 25/28ºc a l'interior i a 16/22ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 12/16ºc a la costa i interior de la demarcació, al Pirineu poden baixar fins a 2/8ºc.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord a 18/24 nusos al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al nord del Cap de Begur i mar endins es poden superar els 25 nusos. Al matí tindrem vent de gregal a 8/12 nusos., mar endins i al nord del Cap de Begur es pot arribar a 20 nusos. A la tarda tindrem unes hores de vent fluix de garbí, amb tramuntana a 24 nusos al nord del Cap de Begur., al vespre/nit tornarà a entrar la tramuntana a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins durant tota la jornada.