Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 13 d’abril del 2011

Cel enterenyinat

Imatge captada per la càmera de TV3 avui a les 13:00h.


Tal com es preveia, al llarg del dia hem pogut observar nombrosos núvols alts que enterenyinaven el cel tot esmorteïnt una mica l'acció solar, gràcies a això, la temperatura ha quedat una mica més curta que dies enrera i ha arribat a 19,0ºc.
Aquests núvols alts han aparegut de la mateixa manera com ho ha fet el vent de tramuntana i gregal, que ha estat bufant amb insistència fins a primeres hores de la tarda, a uns 15 km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 39 km/h.

Sembla que l'aparició d'aquests núvols alts serà el preludi d'una inestabilització de l'atmosfera que ens portarà alguns ruixats cap a les zones de muntanya de la meitat oest de la demarcació, com són el Ripollès, Garrotxa i a l'interior de la Selva, a prop de la Serralada Transversal-Montseny.

Pel que fa a altres dades del dia, temperatura mínima 12,9ºc. Estat de la mar amb maror i forta maror mar endins (ones d'1,6m a les set del matí), marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 64 %, mínima 32%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós s'espera nuvolusitat variable al llarg de tot el dia, amb més sol al matí i cel més tapat a la tarda. Es poden escapar alguns ruixats de tarda cap a la meitat oest de la demarcació., tampoc no es descarta que caiguin quatre gotes cap al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima pot arribar a 17/20ºc a la costa, a 18/22ºc a l'interior de l'Empordà i a 12/16ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 6/10ºc a l'interior i fins a -1/8ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 8/10 nusos al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la nit entrarà la tramuntana a 12/16 nusos, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dijous. Al matí s'espera marejol arran de costa i maror mar endins amb mar creuada. A la tarda hi haurà marejol mar endins i mar arrissada arran de costa. A la nit s'espera maror mar endins i marejol arran de costa.


Precipitació prevista per dijous a la tarda. Observeu com pot caure alguna cosa cap a la meitat oest de la demarcació.