Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 13 d’abril del 2011

Nuvolades des del ferry, destí: La Palma

Cúmulus congestus cobrint l'illa de Tenerife vistos des del vaixell.


Ha arribat l'hora de salpar i puntualment, el ferry Los Cristianos-Sta. Cruz de la Palma comença a navegar destí a L'illa de La Palma., encara quedaven quatre hores de navegació per endavant i algunes imatges molt interessants.

La imatge de l'encapçalament va ser captada al mig del canal que separa les illes de La Gomera i Tenerife. Aquestes torres nuvoloses tapaven totes les muntanyes i impedien la visió del majestuós Teide, no obstant, les nuvolades suplien amb escreix el fet de no veure'l. La seva alçada permetia veure-les il.luminades pels rajos solars. Més endavant el Teide ja es deixaria veure, fins i tot amb vestit de gala.


Cúmulus congestus a sobre d'un mar força mogut.


Un vaixell sempre ha estat la forma més genuïna d'arribar a una illa, encara més si ens acompanyen un mar i unes nuvolades com les que hi havien en començar el viatge. Tot un espectacle que vaig poder contemplar i fotografiar des de la coberta.

Com podeu apreciar a la imatge anterior, els cúmulus congestus creixien amb força a sobre les aigües de l'Atlàntic i disposaven d'una base completament definida.
El fet que el sol ja es trobés molt baix a l'horitzó, provocava que les parts baixes dels núvols es veiessin més fosques, en canvi les parts superiors encara es podien veure il.luminades pel Sol i presentaven un aspecte més blanc, fins i tot amb certa brillantor. El vent també va voler acompanyar-nos en aquesta singladura.

El vent del nord-est que bufava amb ratxes fortes, aixecava entre maror i forta maror., fixeu-vos amb els nombrosos blancalls que hi han.


El Sol ponent-se al darrera de La Gomera.


Els minuts anaven passant i la posta de sol va acabar arribant. Com s'aprecia a les fotos superior i inferior, el Sol acaba ponent-se al darrera de l'illa de La Gomera, si ho mirem des de Tenerife, ja que La Gomera es troba situada a l'oest.

Aquesta posta de sol va coincidir amb nuvolusitat força desenvolupada al damunt de l'illa i amb alguns estracúmulus a sobre el mar., aquesta coincidència encara va donar més relleu a la posta i va ser un moment màgic per tots els que ho estavem contemplant.

L'illa de la Gomera, la qual ja vaig poder visitar l'any passat, seria una escala obligada abans d'arribar a La Palma. L'endemà ja em llevaria en aquesta altre meravellosa illa...




Continuarà...