Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 17 d’abril del 2011

Pluja a partir de Dijous Sant??

Mapa de precipitació prevista pel proper divendres.


Com diu l'anunciat, la pluja que no hem tingut durant els darrers 15 dies sembla que ens podria fer la guitza a partir de dijous, sempre parlant en condicional, i més en aquesta época de l'any on els mapes poden canviar d'un dia a l'altre. Aquesta inestabilització del temps vindrà donada per l'acostament cap a nosaltres de la borrasca freda que hi ha aïllada a l'oest de la Península, juntament amb l'entrada de vents de xaloc molt humits que impulsarà l'anticicló que hi ha situat a l'est d'Europa. La major o menor quantitat de precipitacions, els indrets més afectats i altres aspectes, ho tindrem que anar veient en properes actualitzacions, ja que ara com ara és impossible d'afinar més.

El que podem dir quasi amb tota seguretat és que la nuvolusitat serà molt més abundant que dies enrera, sobretot a partir d'aquest dijous, a més, aquesta situació de pluges pot afectar qualsevol indret de la Península, en menor o major mesura, ja que tota ella estarà dins el radi d'acció de la perturbació. Com podeu veure al mapa superior, les taques de precipitació es concentren a tota l'àrea peninsular i nord d'Àfrica. Ho anirem seguint.

Pel que fa a les dades d'avui., temperatura màxima 17,2ºc, mínima 9,1ºc. Ambient assolellat amb l'aparició d'alguns núvols baixos a la tarda/vespre. El vent ha bufat del sud-oest des de bon matí, a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol o maror arran de costa (ones superiors a 0,5 m). La pressió atmosfèrica ha rondat els 1021/1018 hpa i la humitat relativa ha oscil.lat entre el 62/81 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós esperem un dia assolellat, amb alguns núvols alts i baixos que desfilaran al llarg de la tarda. No es preveu pluja a cap indret de la demarcació.

La temperatura rondarà els 17/20ºc a la costa, els 20/23ºc a l'interior i els 15/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 8/11ºc a la costa, fins a 4/6ºc a l'interior i fins a -2/3ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent de garbí o xaloc a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de component sud i est a 8/10 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de xaloc o vent en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de xaloc. A la tarda hi haurà la mateixa situació igual com a la nit.


Mapa sinòptic previst per aquest divendres. Es pot acostar una àmplia perturbació per l'oest, a més, l'anticicló de l'est ens envia vent de xaloc.