Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 6 d’abril del 2011

Núvols baixos i minves

Imatge captada per la càmera de TV3 aquest vespre.


La possibilitat que avui apareguessin núvols baixos o boires, s'ha vist confirmada al llarg de la jornada.
Durant la passada matinada, ja es podien veure molts núvols baixos que es desplaçaven gràcies al vent fluix de component sud i est que bufava, fins i tot, aquest matí s'ha pogut veure algun banc de boira que disminuia la visibilitat a la façana marítima., amb el pas de les hores aquestes boires han desaparegut per complet. No obstant, durant la tarda/vespre han tornat a aparèixer molts núvols baixos que han cobert el cel, tal i com mostra la imatge de l'encapçalament. Fixeu-vos com a la zona del Puig Cargol (365msnm) hi havia boira.

Un altre dels elements destacats d'avui ha estat el baix nivell que tenia l'aigua del mar, conegut popularment com a "minves", degut a les altes pressions que ens acompanyen.

Altres dades del dia, temperatura màxima 17,3ºc, mínima 10,7ºc. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 15 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 81%. Pressió atmosfèrica màxima 1028 hpa, mínima 1025hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós tindrem un altre dia dominat pel sol i per alguns núvols baixos o boires, que podran continuar afectant-nos al llarg de les properes hores i fins al matí. A la tarda/vespre també en podran aparèixer.

La temperatura màxima pot rondar els 16/19ºc a la costa, els 22/26ºc a l'interior de la demarcació i els 18/24ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fuix de component sud o restarà en calma, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem vent de garbí a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable o restarà en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar calma o arrissada arrran de costa, amb marejol mar endins, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem marejol generalitzat. A la tarda s'espera marejol arran de costa i maror mar endins (ones de 0,6m). A la nit l'onatge disminuirà.


Imatge d'avui amb les roques al descobert, degut al baix nivell del mar a la Platja d'en Pere Grau.