Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 10 d’abril del 2011

Màxima més alta i tramuntana

Mapa sinòptic previst per aquest dimecres. Observeu com tindrem l'anticicló al damunt.


Tot i que alguns pronosticaven una baixada de les temperatures, res més lluny de la realitat, almenys pel que fa a Palamós, ja que avui hem tingut la temperatura més elevada del que portem d'any, amb 21,4ºc de màxima.
On si que s'ha notat un canvi de temps és a les zones de muntanya de la demarcació, gràcies a l'entrada d'una mica d'aire fred en alçada, que ha pogut fer crèixer alguns ruixats i tempestes molt irregulars, tant pel que fa a l'extensió com per la intensitat. Com a dades més destacades de precipitació, fins a hores d'ara, trobem 25,9 mm a La Vall d'en Bas., 10,8 mm a Olot., 10,6 mm a St. Hilari Sacalm., 10,2 mm a Cadí Nord., 8,6 mm a St. Pau de Segúries., 3,4 mm a Malniu o 1,3 mm a Das.

Aquesta lleugera inestabilitat en zones de muntanya es pot mantenir els propers dies., a la costa però, l'ambient continuarà estable almenys fins dimecres. Sembla que l'anticicló no voldrà ser tant ferm com la setmana passada, ja que a partir dijous es podria enretirar amb un nou augment de l'inestabilitat, amb precipitacions que podran sortir de les zones de muntanya i arribar fins a indrets costaners, això si, molt més desgastades. En definitiva, la variabilitat típica de la primavera aquesta setmana per fi voldrà fer acte de presència.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 21,4ºc, mínima 16ºc. Estat del cel serè i amb calitja fins al vespre, llavors s'ha tapat per encluses. Vent fluix, amb predomini del component sud i est a la tarda, i del nord a la matinada i el vespre, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins, amb onatge direcció nord, amb mar arrissada arran de costa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 55%. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1015 hpa. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós s'espera un dia assolellat i càlid. A la resta de la demarcació hi haurà un panorama similar, amb alguns núvols de tarda en zones muntanyoses.

La temperatura màxima pot rondar els 20/22ºc a la costa, els 21/25ºc a l'interior i els 14/18 ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 14/16ºc a la costa i els 12/16ºc a l'interior, al Pirineu pot baixar fins a 4/8ºc.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos durant la matinada de dilluns, al nord del Cap de Begur i mar endins es pot arribar a 30/32 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 14/20 nusos., al nord del Cap de Begur es poden superar els 24 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació, igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, amb àrees de maregassa, durant la matinada de dilluns. La resta de la jornada s'espera la mateixa situació.


Imatge de radar d'avui a la tarda. Observeu la forta tempesta que afectava l'est de la Garrotxa i el sud-oest del Ripollès.