Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 d’abril del 2011

"Cuando el rio crece"




Les fortes inundacions que s'estan produint a la zona del mig oest americà degut al desbordament de molts rius, entre ells el Mississipi i els seus afluents, m'ha fet recordar una pel.lícula que vaig veure fa molts anys i que valdria la pena tornar a visionar, us la recomano.

Es tracta de la pel.lícula "The River" estrenada als EUA a l'any 1984 i que arribà a les nostre pantalles l'1 d'abril del 1985 sota el nom "Cuando el rio crece".

Aquest film americà ens explica la lluita d'una família d'agricultors, Tom Garvey (Mel Gibson), la seva dona Mae (Sissy Spacek) i els seus dos fills, contra un riu que es vol desbordar i que es troba a la vora de les seves terres, on hi tenen plantades les seves collites. Aquest film és una mostra del coratge i la determinació amb que afronten el cúmul de desgràcies amb les que han de lluitar, ja que a les dificultats inherents a l'època en què està ambientada, cal sumar-hi les males maniobres de Joe Wade (Scott Glenn), un adinerat cacic que va tenir una antiga relació amb Mae i que tracta de comprar les seves terres per construir una presa.

Les escenes de la pel.lícula són magnífiques i trasmeten el poder de les aigües desfermades, amb estones d'una pluja incessant. Va ser dirigida pel bon director Mark Rydell que entre altres films va dirigir "En l'estany daurat" i la magnífica pel.lícula de culte, que cap aficionat a la música en general pot deixar de veure, anomenada "La Rosa", entre altres.

Mel Gibson exerceix un gran paper d'home honest, tenaç, coratjós i lluitador. És un pagès que no està disposat a cedir davant del cacic., la seva determinació el fa tirar endavant amb brillantor i amb un extraordinari treball d'actor, acompanyant la funció dignament realitzada de Sissy Spacek i Scott Glenn.

Com a curiositat, cal dir que totes les escenes de la inundació i pràcticament la totalitat del film, van ser rodades en una vasta extensió de terra a la vora del riu Tennessee, a l'estat del mateix nom i van aprofitar l'aigua que es deixava anar, de manera contolada, des d'una presa que estava en reparació. Les terres van ser llogades per la Universal i comptaven amb la col.laboració del Cos d'Enginyers de l'Exèrcit.
La banda sonora realitzada pel compositor John Williams és magnífica.




Fragment de la pel.lícula.




Banda sonora.