Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 25 d’abril del 2011

Una tarda càlida




Avui altre vegada hem tingut alguns núvols, sobretot estratocúmulus i altocúmulus, però sense precipitacions i amb presència del sol. De fet, aquesta Setmana Santa ens haurà deixat un magre registre de pluges a la part sud del Baix Empordà, pel que ja podem dir, amb quasi tota seguretat, que aquest mes d'abril haurà sigut molt sec.

I si la falta de pluges no fos poc, aquesta tarda hem tingut una entrada de vent de tramuntana força reescalfat que ha fet pujar la temperatura fins als 23ºc a gairebé tota la comarca i fins als 22,3ºc a la nostra vila. Com exemple d'això trobem les següents màximes d'avui:

Torroella de Montgrí 23,1ºc
La Bisbal 23,1ºc
Bellcaire d'Empordà 23,1ºc
Calonge 23,0ºc
Monells 22,8ºc
Castell d'Aro 22,8ºc
Verges 22,7ºc


Pel que fa a les dades del dia a Palamós, temperatura màxima 22,3ºc, mínima 14,6ºc. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones superiors a 1,25 m) segons la boia de Palamós, amb mar de fons de xaloc i maror arran de costa (ones superiors a 0,50 m). El vent ha bufat amb component nord i est a 10/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 47 km/h NE.
Humitat relativa màxima 86%, mínima 54%. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1011 hpa. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós ens espera un dia bàsicament assolellat, amb alguns núvols alts i baixos, més importants al matí. No es preveu pluja. A la resta de demarcació es preveu un panorama semblant, no obstant, encara es pot escapar algun ruixat de tarda a prop del Montseny.

La temperatura pot pujar fins a 19/22ºc a la costa, fins a 22/25ºc a l'interior i fins a 14/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 11/13ºc a l'interior i fins a 6/10ºc al Pirineu., malgrat tot, la temperatura experimentarà una ràpida remuntada des de primeres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 20/24 nusos al llarg de la matinada de dimarts. Al matí tindrem vent de component nord a 10/15 nusos. A la tarda s'espera vent fluix de direcció variable o calma. A la nit tindrem vent de nord a 10/15 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror mar endins i marejol arran de costa, al llarg de la matinada de dimarts. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda tindrem marejol o mar arrissada arran de costa, amb maror mar endins. A la nit hi haurà forta maror mar endins i marejol arran de costa.