Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 d’abril del 2011

Pluges per Setmana Santa




Després de les previsions tan poc optimistes pels propers dies festius, molta gent haurà comentat "altre vegada ha de ploure per Setmana Santa!". Quan fem aquesta afirmació, hem de considerar que la coincidència de pluges i Setmana Santa no és un fet gens estrany, ja que aquesta setmana sempre coincideix en una época de transició entre l'hivern i l'estiu. Aquesta época és una mena de "batalla" entre l'arribada de masses d'aire càlid del nord d'Àfrica i masses d'aire fred del nord d'Europa., això fa que l'atmosfera sigui molt variable, res a veure amb la primera quinzena d'abril que hem tingut.

També s'ha de tenir en compte que la Setmana Santa és una festa mòbil, on alguns anys cau abans i altres més tard. Es regeix pels cicles llunars, i es fa coincidir amb la primera Lluna plena després de l'equinocci d'hivern (21 de març). La Pasqua de Resurrecció (diumenge que vé) és el diumenge posterior a la primera Lluna plena (18 d'abril, avui). Aquesta data es pot situar entre el 22 de març i el 25 d'abril. Curiosament, aquest desplaçament de les dates ha fet que moltes vegades coincidís amb l'arribada de pluges.
Possiblement, si la Setmana Santa fos una data fixa, potser coincidiria amb més jornades de "bon temps".

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 17,8º C , mínima 13,4º C. Estat del cel amb presència del sol i algun núvol baix. Vent de garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Estat de la mar entre marejol i maror generalitzada. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 64 %.

Dades de meteoclimatic.com

Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia assolellat amb alguns núvols alts i mitjos decoratius. No es preveu pluja a cap indret de la demarcació.

La temperatura màxima rondarà els 15/18º C a la costa, els 20/22º C a l'interior i els 15/18º C al Pirineu. La mínima rondarà els 10/13º C a la costa, els 4/8º C a l'interior i els -1/3º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent de llevant o xaloc a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada al llarg de tota la jornada, amb mar de fons de l'est.