Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 d’abril del 2011

Cúmuls decoratius i mar de fons a La Fosca


Imatge d'aquest migdia on s'aprecia una notable mar de fons i alguns cúmuls decoratius a La Fosca.


Tal i com es preveia, la mar de fons de llevant ha estat la protagonista de la situació marítima.

Aquesta mar de fons és deguda a la influència exercida a sobre el Mediterani, per la borrasca que hi ha situada cap a Itàlia i que podem veure amb forma d'espiral nuvolosa a la dreta de la imatge satel.lital que hi ha sota aquestes línies.





Segons la boia que Puertos del Estado té situada davant de Palamós, l'alçada significant de l'onatge arriba als 2 m d'alçada. Arran de costa l'onatge arriba al metre.




Vídeo gravat aquest migdia on s'aprecia l'onatge que hi ha a la Fosca.


El vent per la seva banda, ha bufat amb component est-nord-est a uns 15/20 km/h de mitjana al llarg de la jornada, amb una ratxa màxima de 37 km/h.
La temperatura ha pujat fins als 18ºc i la mínima ha sigut de 13,2ºc.
L'estat del cel s'ha mantingut amb predomini del sol, tot i la presència d'alguns cúmuls i estratocúmuls que a estones han sigut molt abundants.



Imatge presa des de Sa Tamardia.


La humitat relativa s'ha mantingut molt elevada ja que ha oscil.lat entre el 72/92% i a pressió atmosfèrica ha estat força estable i per la banda baixa, rondant els 1002/1003 hpa.



Gran onada cobrint la Roca del Ganxo.


Recull d'imatges de la mar de fons i els núvols baixos que hi han hagut avui:



En aquesta foto s'observen "Les Tres Maries". Tongada de tres onades que apareixen amb la mar de fons. Observeu com entre onada i onada hi ha una separació o període més llarg que en les típiques onades que es formen degut al vent. Foto publicada a l'espai del temps de TV3.