Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 9 d’abril del 2011

Previsió pel cap de setmana

Mapa de temperatura i vent en superfície previst per avui a la tarda.


Avui dissabte s'espera un dia assolellat a tota la demarcació, no obstant, podran tornar a aparèixer alguns bancs de boira al damunt del mar i en algun moment del dia, sobretot al matí, poden fregar la façana costanera, amb ambient més fresc.

La temperatura a Palamós ahir es va enfilar fins a 20,1ºc i avui altre vegada podria arribar a 18/21ºc., cap a l'interior de la demarcació es podrà arribar a 28/31ºc, fins i tot cap a la demarcació de Lleida es poden superar els 31ºc ., al Pirineu gironí podem arribar a 20/25ºc.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est molt fluix, al llarg del matí. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit tindrem vent fluix de tramuntana, tot i que al nord del Cap de Begur es pot arribar a 16/20 nusos.

L'estat de la mar durant les pròximes hores es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda s'espera una mica de marejol. A la nit hi haurà mar arrissada arran de costa, amb maror mar endins i al nord del Cap de Begur.


Mapa d'alçada significant de l'onatge. Observeu com s'arribarà als 3m mar endins durant la nit del diumenge.


Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia bàsicament assolellat, però amb intervals nuvolosos al llarg de la tarda, els quals poden acabar per tapar el cel durant el vespre. Podrien caure alguns ruixats o tempestes puntualment intensos, cap a les zones muntanyoses de la meitat oest de la demarcació. No es descarta que algun d'aquest ruixats pugui arribar, de forma més desgastada, al sud de la Costa Brava i deixar quatre gotes.

La temperatura pot ser una mica més elevada a la costa i superar els 20cº., a l'interior podrà ser un xic més baixa i arribar a 24/26ºc., al Pirineu es pot arribar a 15/20ºc. La mínima no patirà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 8/10 nusos durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de component nord a 6/10 nusos., al nord del Cap de Begur es poden superar els 24 nusos. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 15/20 nusos., al nord del Cap de Begur es pot arribar a 32 nusos. A la nit tindrem vent de tramuntana a 20/24 nusos., al nord del Cap de Begur es poden superar els 32 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda s'espera marejol aran de costa i forta maror mar endins., al nord del Cap de Begur hi pot haver maregassa (ones de 3m). A la nit hi haurà maror arran de costa i maregassa mar endins. Precaució amb la navegació.