Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 d’abril del 2011

Primers núvols del canvi de temps


Imatge captada aquest vespre per la càmera de TV3.


Avui hem pogut comprobar com al llarg de la jornada han anat apareixent nombrosos núvols en diferents nivells., tot i aquesta nuvolusitat, el sol ha estat el protagonista de bona part del dia. Totes aquestes masses nuvoloses precedeixen l'acostament de la perturbació que a hores d'ara, ja està donant algunes pluges en nombrosos indrets de la Península.

Els núvols més característics que ens assenyalen l'arribada d'algunes pluges són les típiques cabretes o altocúmulus floccus que s'han pogut observar, ocupant una àmplia franja. A part d'aquests núvols mitgencs, cal destacar l'aparició de molts estracúmulus (núvols baixos) i també abundants cirroestrats (núvols alts).
Un altre símptoma de l'arribada d'aquest canvi de temps és la mar de fons de xaloc que ha anat incrementant-se mar endins, on segons la boia de Puertos del Estado, a hores d'ara l'onatge ja supera els 60 cm i sembla que anirà augmentant.

Tot i que el proper dijous trobareu una previsió per les jornades festives següents, ja us avanço que els models a hores d'ara no semblen indicar que hagi de ploure tots els dies i de manera constant, ja que les pluges es podrien concentrar en la jornada del divendres. Dissabte tot i alguns possibles ruixats (poca cosa) el dia encara es podria aprofitar., el diumenge en principi no hauria de ploure tot i la nuvolusitat abundant que es preveu., en canvi, el dilluns podria ser el millor dia, amb més sol, ja que les pluges es podrien concentrar cap a València i Alacant.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 16,5ºc, mínima 8,6ºc. Vent de component sud i est a 5/10 km/h, ratxa màxima 18 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia bàsicament assolellat, amb alguns núvols baixos al matí i nombrosos núvols alts i mitjos al vespre. No es preveu pluja.

La temperatura màxima a la costa pot arribar a 14/17ºc, a l'interior serà d'uns 17/20ºc i d'uns 10/15ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 6/8ºc a la costa, els 3/6ºc a l'interior i els -1/2ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de llevant o xaloc, amb estones de calma, fins la matinada de dimecres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà vent de llevant fluix. A la nit s'espera vent de xaloc a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est, fins la matinada de dimecres. Al matí s'espera maror generalitzada amb mar de fons de xaloc. A la tarda i a la nit tindrem la mateixa situació.



Onatge previst per la matinada de dijous a divendres.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous s'espera un dia amb nuvolusitat en augment al llarg de les hores., ja durant el matí apareixeran nombrosos núvols alts i algun de baix, però amb àmplies clarianes, al llarg de la tarda els núvols es faran més importants fins a tapar el cel. Podria començar a caure algun plugim o petit ruixat a últimes hores del dia i ja de cares a la nit de dijous a divendres, a qualsevol indret de la demarcació. Cap a l'extrem sud del país les pluges ja podran ser força importants a partir de la tarda/vespre.

La temperatura màxima es podrà quedar una mica més baixa que dies enrera i la mínima podrà ser més elevada.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/10 nusos de llevant al llarg de la matinada de dijous. Al matí s'espera vent de llevant a 10/12 nusos. A la tarda tindrem vent de llevant a 15/20 nusos. A la nit hi pot haver vent de llevant a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada al matí. A la tarda s'espera forta maror amb ones properes als 2 m d'alçada. A la nit hi haurà entre forta maror i maregassa, amb onades d'entre 2'5/3 m. Es recomana que no es realitzin activitats nàutiques.