Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 d’abril del 2011

Tramuntana cremadora i altocúmulus


Altocúmulus fotografiats aquest migdia a la Platja de Castell.


Avui altre vegada la temperatura ha estat notícia, ja que s'han assolit 23ºc de màxima degut al vent reescalfat de tramuntana que ha bufat de forma persistent des de la passada matinada. Si la temperatura màxima ha estat elevada, la temperatura mínima tampoc s'ha quedat curta, ja que només ha baixat fins a 15,5cº. Aquest ambient càlid i sec s'ha allargat tota la jornada, juntament amb el pas de nombroses franges de núvols mitjos del gènere altocúmulus.

Si ens centrem en altres dades del dia, cal dir que el vent de tramuntana ha bufat fins les dues de la tarda a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima de 45 km/h., a partir de llavors ha entrat vent de garbí a 5/10 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol arran de costa i mar de fons de llevant., mar endins hi ha hagut maror amb ones que s'acostaven al metre d'alçada.
La humitat relativa ha arribat a baixar fins al 39 % i ha pujat fins al 79%. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1012/1011 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Encara es veia una mica de tràngol a el Polvorí.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia assolellat. A la resta de la demarcació s'espera una situació similar, no obstant, a l'interior poden crèixer alguns núvols d'evolució i deixar quatre gotes cap a les Guilleries.

La temperatura podrà pujar fins a 20/23ºc a la costa , fins a 23/26ºc a l'interior i fins a 14/20cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 14/18ºc a l'interior de l'Empordà i fins a 4/10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de component nord a 8/10 nusos. A la tarda s'espera vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de component nord.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins al llarg de la matinada de dimecres. Al matí s'espera mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat variable, més important al matí i amb més sol a la tarda. No es preveu pluja. A la resta de demarcació hi haurà un panorama semblant, exceptuant la zona pirinenca on hi podran caure alguns ruixats de tarda poc importants.

La temperatura màxima pot superar altre vegada els 21ºc a tot l'Empordà i en altres indrets de l'interior., al Pirineu poden arribar fins a 15/20ºc. La mínima tampoc tindrà grans canvis, amb ambient poc fred.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de tramuntana o restarà en calma al llarg de la matinada de dijous. Al matí tindrem vent fluix de garbí. A la tarda s'espera vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent de nord fluix o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins al llarg de la matinada de dijous. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda tindrem marejol generalitzat. A la nit hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.


Més imatges d'avui al migdia a la zona de s'Alguer: