Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 25 d’abril del 2011

Un Diumenge de Pasqua amb sol i núvols


Imatge d'ahir al migdia on s'observen cúmulus força desenvolupats.


La jornada d'ahir també va venir marcada per l'absència de pluja i per l'aparició de nombrosos núvols., sobretot es tractava de cúmulus, estratocúmulus i cirrus, que acompanyaven la presència del sol, per tant, la frase típica que moltes vegades es diu "avui tindrem sol i núvols" es va complir al peu de la lletra.

Ja de bon matí, el dia va començar força ennuvolat, no obstant, el primer bany de l'any es va desenvolupar amb total tranquil.litat i amb una temperatura de l'aigua de la Badia que es trobava a 14,5ºc, fet que va provocar més d'un esglai als aventurats banyistes.
Amb el pas de les hores el sol es va acabar imposant, deixant pas a un dia força agradable, no obstant, la nuvolusitat es va tornar a fer molt abundant a mitja tarda.



Nuvolades a sobre St. Joan vistes des del Puig del Molí de Vent.


La presència del sol va permetre que la temperatura màxima pugés fins a 17,9ºc i la mínima es va quedar en els 14,7ºc perqué el cel va estar cobert al llarg de la nit.
El vent va bufar amb component nord i est a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 40 km/h NE. L'estat de la mar es va mantenir amb maror, amb ones de mar de fons de gregal que arribaven a 0,8/1,1 m segons la boia de Palamós.
La humitat relativa va rondar el 96/70% i la pressió atmosfèrica va oscil.lar entre els 1016/1013 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.