Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 d’abril del 2011

La pluja neteja el pol.len


Imatge de radar d'aquest vespre.


La pluja que ha caigut avui ha servit per netejar la gran quantitat de pol.len dels pins, que tenyeix de color groc totes les superfícies.
Aquesta jornada típicament primaveral ens ha portat el creixement de molts ruixats i alguna tempesta local. A la nostra comarca han deixat alguns registres prou destacats com els 16,6 mm de Monells, els 13,3 mm de La Bisbal, els 7,0 mm de Torroella o els 9,2 mm de Castell d'Aro.
A Palamós entre el ruixat que ens ha caigut de matinada i la pluja feble que cau des de les set de la tarda, només han deixat 8,0 mm, acompanyats per algun llamp.

Aquestes pluges venen donades per l'existència d'un ampli centre de baixes pressions que ens abraça de ple, juntament amb l'aparició d'humitat suficient a l'entorn dels 700 hpa, a més, tenim una gran zona de convergència amb vents que venen del nord i uns altres que venen del sud-sud-est., tot això ha facilitat l'ascens de les masses d'aire, amb les pluges que a hores d'ara ens acompanyen i que poden incrementar lleugerament els registres anteriors.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 19,3cº, mínima 13,5ºc. La nuvolusitat ha estat molt abundant a primeres hores del dia, llavors ha predominat el sol i a la tarda s'ha tornat a tapar. El vent ha bufat fluix i de direcció variable, ratxa màxima 34 km/h ponent. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol, tant arran de costa com a mar endins, amb mar de fons de sud-est.
La humitat relativa ha oscil.lat entre el 58/89 % i la pressió atmosfèrica ha rondat els 1009/1012 hpa. Dades de meteoclimatic.com i meteocat .com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós s'espera un dia bàsicament assolellat, amb alguns núvols alts i baixos decoratius. Encara pot ploure una mica en les immediates hores, però ràpidament farà net al llarg de la matinada. A la resta de demarcació es preveu un temps similar, amb algun ruixat de tarda cap les zones muntanyoses de l'oest de Girona i algun plugim dispers a la resta.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/18ºc a la costa, fins a 18/21ºc a l'interior de la demarcació i fins a 8/16 cº al Pirineu amb més fred als llocs elevats que a les valls. La mínima pot rondar els 10/12ºc a la costa, els 6/9ºc a l'interior i els 0/5ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord fluix o restarà en calma al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem vent de llevant o gregal fluix. A la tarda s'espera vent de llevant fluix o calma. A la nit tindrem vent de gregal a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i una mica de marejol mar endins, al llarg del matí i de la tarda. A partir de la nit podria haver-hi marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de llevant.



Mapa de llamps d'avui.