Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 3 d’abril del 2011

Un cap de setmana ventós i fresc

Imatge captada aquesta tarda per la càmera de TV3.


Després d'un dissabte assolellat i amb alguns núvols alts decoratius, aquest diumenge el pas d'un sistema frontal molt desgastat, ens ha portat un augment nuvolós de tipus alt i mitjana alçada, fins a deixar un sol molt apagat, però que s'entreveia entre una capa d'altostratus. A part d'aquest augment nuvolós, els factors predominants d'aquest cap de setmana han estat el vent, la mala mar i l'ambient fresc arran de costa.

Pel que fa al vent, dissabte vàrem tenir una bona garbinada, amb vent que arribava als 12/20 nusos de mitjana i una ratxa màxima que va arribar als 26,1 nusos., aquest vent insistent, alterava l'estat de la mar amb maror generalitzada, així mateix, la temperatura màxima va arribar a 17ºc, però amb més sensació de fredor degut a la humitat i al vent de mar. Per la seva banda, la temperatura mínima va baixar fins a 13ºc.

Aquest diumenge, hem pogut comprobar com el vent de garbí no ha estat tant fort, ja que ha bufat a 5/10 nusos de mitjana, amb una ratxa màxima de 13 nusos., l'estat de la mar també ha estat menys alterat, amb marejol generalitzat. La temperatura màxima ha estat força baixa, ja que només ha pujat fins a 15,6ºc i la mínima ha tornat a marcar 13ºc. Pel que fa a la pressió atmosfèrica, hi ha hagut un màxim de 1016 hpa i un mínim de 1013 hpa., la humitat ha rondat el 83/92%. Dades de marinapalamos.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns tindrem un dia amb nuvolusitat variable de tipus alt i mig, però amb predomini del sol. Podria caure alguna roina al llarg del dia, a qualsevol indret de la demarcació, independentment, també poden caure alguns ruixats de tarda cap a la zona pirinenca.

La temperatura màxima rondarà els 15/17ºc a la costa, els 18/22ºc a l'interior de l'Empordà i Gironès, i els 10/15ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 8/10ºc a l'interior i fins a 3/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de component nord-est, a 10/15 nusos al llarg de la matinada de dilluns. Al nord del Cap de Begur s'arribarà als 20/22 nusos. Al matí hi haurà vent de gregal a 6/10 nusos. A la tarda tindrem vent de gregal a 8/12 nusos. A la nit s'espera tramuntana a 12/16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la matinada de dilluns, amb mar creuada. Al matí tindrem maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, amb onatge direcció nord. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror mar endins.