Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 21 d’abril del 2011

Previsió pels propers dies festius


Mapa de precipitació prevista per aquest divendres a les nou del matí.


Divendres Sant: A Palamós el dia començarà amb alguns ruixats acompanyats amb fang, més intensos a partir de la tarda i fins i tot, amb alguna tempesta. A la resta de demarcació pot ploure de forma continuada al llarg de la tarda i acumular quantitats superiors als 30/50 mm, especialment als sectors muntanyosos, com el Montseny, Garrotxa, Ripollès i a les Alberes.

La temperatura pot pujar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 15/18ºc a l'interior i fins a 10/14ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 8/10ºc a l'interior i fins a 2/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-est a 20/24 nusos al llarg de la matinada de divendres. Al matí tindrem vent de xaloc o llevant a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit s'espera vent molt fluix de component sud o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror generalitzada, amb mar de fons de llevant fins la matinada de divendres. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà maror o forta maror amb mar de fons de xaloc. A la nit tindrem maror generalitzada.


La Diada de Sant Jordi: Començarem el dia amb cel cobert però com a molt pot caure algun ruixadet. Durant la resta de la jornada es poden mantenir els núvols baixos, però amb l'aparició d'alguna clariana. No es descarta que caigui algun petit ruixat a qualsevol indret de la demarcació, per tant, la pluja tot i aparèixer, no hauria d'espatllar el dia.

La temperatura màxima pot rondar els 14/17ºc a la costa i interior de la demarcació, al Pirineu es pot quedar més baixa. La mínima pot ser més elevada.

El vent al nostre sector costaner pot restar en calma durant la matinada de dissabte. Al matí tindrem vent molt fluix de llevant o xaloc, amb estones de calma. A la tarda hi haurà la mateixa situació igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de llevant al llarg de tot el dia.


Diumenge de Pasqua: El dia començarà altre vegada amb molts núvols, malgrat tot, podran aparèixer algunes clarianes a partir de migdia. No es descarta que es pugui escapar algun petit ruixat en indrets de l'interior, especialment en zones de muntanya.

La temperatura màxima pot ser una mica més elevada i la mínima pot mantenir-se igual.

El vent al nostre sector costaner bufarà de gregal a 6/8 nusos al llarg de la matinada de diumenge. La resta de la jornada s'espera la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de l'est, al llarg de la matinada de diumenge. Durant la resta de la jornada es mantindrà la mar de fons de llevant, amb marejol o maror.


Dilluns de Pasqua: Es presenta un dia amb predomini del sol especialment a la costa, tot i que es mantindran alguns intervals nuvolosos de tipus baix i mig. Al llarg de la tarda podran aparèixer alguns ruixats a l'interior de la demarcació, sobretot cap al Montseny., aquests ruixats podrien arribar al vespre cap al sud de la Costa Brava i deixar quatre gotes.

La temperatura màxima tindrà una clara recuperació i es podran superar els 20ºc a l'interior de l'Empordà., a la costa es poden assolir els 18/20ºc., al Pirineu s'arribarà a 12/15ºc. La mínima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix i de direcció variable fins a migdia, a partir de llavors pot entrar vent de garbí a 6/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror al llarg de la jornada, amb mar de fons de xaloc i mar de vent de garbí a la tarda.