Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 8 d’abril del 2011

Incendi forestal a Les Gavarres

Imatge del fum generat per l'incendi, vist des de Romanyà de la Selva. A part del fum, també podreu veure el radar meteorològic del Puig d'Arques.


Aquesta tarda quan em trobava a Romanyà de la Selva, he pogut veure una columna de fum que sortia de darrera el Puig d'Arques, com em temia, es tractava d'un incendi forestal., per sort, el vent era molt fluix i s'ha pogut controlar. Aquest és un exemple que mai s'ha de baixar la guàrdia, ja que amb les primeres calors i el lamentable estat del bosc, ple de branques trencades per la nevada i arbres ajaguts, el perill d'incendi és molt important. Recordem que actualment està prohibit fer foc en zones forestals i en 500m a la rodona.

Segons el Departament d'Interior de la Generalitat, l'incendi forestal s'ha declarat al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, sortosament, ja es troba, des de les 18.20 hores, en fase de control.
A la zona hi continuen treballant una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i els cinc mitjans aeris que s'aniran retirant de la zona.

Segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, el foc hauria afectat 6'5 hectàrees de massa forestal que pertanyen al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) les Gavarres. Cal recordar que el foc, l'avís del qual s'ha rebut a les 16.13 hores, ha començat al costat de la carretera Gi-664 a l'alçada del punt quilomètric 14, al terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà).

A causa de l'incendi cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament. Segons informa el cos de Mossos d'Esquadra està restringit l'accés a la carretera Gi-664 (carretera de Santa Pellaia).