Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 24 d’abril del 2011

La pluja respecta el dia de Sant Jordi


Imatge presa des de la Plaça Mossèn Gumersind, on podeu contemplar el dia assolellat que feia amb alguns cúmuls a l'horitzó.


A Palamós la Diada de Sant Jordi va ser tot un èxit de participació, ajudada per la meteorologia favorable i la gran quantitat de visitants que es troben entre nosaltres.

Al matí vam poder comprobar com després de la caiguda d'alguns plugims, al llarg de la matinada, el cel ens donava una treva i deixava pas a una jornada marcada per l'ambient assolellat, alguns cúmulus inofensius i una atmosfera nítida, que acompanyava el nombrós públic que es va atansar a les llibreries i a les parades de roses i llibres que es podien trobar al carrer Major i en altres indrets de la nostra vila, en el que fou una gran jornada, marcada també per moltres altres activitats com la fira dels anys seixanta.



Camp de cereals al Pla de Sa Nau amb sol i alguns cúmuls cap a l'interior.


Si ens centrem en les dades que van marcar la jornada, trobem que la temperatura màxima es va enfilar fins a 18ºc i la mínima es va quedar en 12,2ºc. Pel que fa a la pluja, al llarg de la matinada es van recollir 1,2 mm més. El vent va bufar a 5/10 km/h de mitjana amb direcció variable i una ratxa màxima de 35 km/h.
L'estat de la mar es va mantenir amb forta maror degut a la mar de fons d'entre llevant i gregal. Segons la boia de Palamós, hi havien onades que oscil.laven entre els 1,74 m i els 2,11 m.
La pressió atmosfèrica va rondar els 1012/1005 hpa i la humitat relativa va oscil.lar entre el 97/80%.


Tot i que a Palamós no hem recollit gaire pluja, en els registres pluviòmetrics de les últimes 72 hores a l'Alt i Baix Empordà, comprobareu com hi ha indrets on la pluja va ser molt més important:

L'Escala 48,4 mm
Verges 41 mm
La Jonquera 34,8 mm
Figueres 27,6 mm
La Bisbal 27,3 mm
Darnius 24,4 mm
Castelló d'Empúries 23,6 mm
Palamós 6,2 mm
Calonge 3,1 mm

Dades de meteoclimatic.com


Recull d'imatges de la jornada primaveral que vam tenir ahir on predomina el verd dels camps i les nuvolades que hi havien a l'interior de la comarca: